Dr. Ingrid Esholdt forteller om medisinsk hudpleie

Dr. Ingrid Esholdt forteller om medisinsk hudpleie

”Hovedhensikten med medisinsk hudpleie er å forsinke aldringsprosessen. Gener og livsstil har stor betydning for denne, og vi er jo alle forskjellige”, sier Ingrid Esholdt.  ”Det er viktig å starte med en individuell samtale hvor vi i fellesskap definerer hva som i den enkeltes tilfelle vil anses som et godt, foryngende og naturlig resultat. Ut fra dette legger vi så en realistisk behandlingsplan med en konkret kostnadsramme.  De vanligste behandlingene jeg benytter for å oppnå et foryngende resultat er bruk av skin booster og Botox samt injeksjon med fillere.”

Alle disse behandlingene er nå tilgjengelige på Artesia, og dr. Esholdt fortsetter:

 

” Mitt inntrykk er at de fleste ønsker å se ut som om de ikke har fått behandling, og målet er lettere å oppnå hvis man starter ”tidlig” med en lett utgave av medisinsk hudpleie og deretter går inn i et fornuftig vedlikeholdsprogram.

Den vanligste behandlingen for å forbedre hudens kvalitet er en kombinasjon av medisinske kremer og skin booster behandlinger. Disse er velegnet når hudens kvalitet er en utfordring eller når huden som følge av alder er blitt slapp og ”sagger” litt.

Skin booster består av hyaluronsyre, som er et sukkermolekyl som binder vann. Etter at man først har lagt bedøvelseskrem på huden injiseres hyaluronsyren med en meget tynn nål. Tilførselen av hyaluronsyre medfører at huden gjenskaper fukt og balanse og derved får tilbake naturlig glød, og hudkvaliteten forbedres ved at huden blir mer elastisk og fastere. Dette er en behandling som benyttes av alle aldersgrupper fra ca. 30 år og oppover. Jeg anbefaler 3 behandlinger med ca. 4 ukers mellomrom og deretter påfyll hver 3.-4. måned, dog er dette individuelt og avhenger av hudens kvalitet og alder.

 

Med tiden får vi imidlertid også flere rynker, og da trenger man ofte mer omfattende hudforyngende behandlinger med Botox og fillere.

Ettersom hudens elastisitet reduseres med alderen har de små linjene og rynkene en tendens til å bli værende i huden. For å unngå disse linjene og for å forebygge at det kommer flere rynker kan man bruke Botox, som er et muskelavslappende middel. Ved bruk av dette stoppes overføringen av signaler fra nervecellene til musklene og forhindrer dermed at muskelen får beskjed om å trekke seg sammen. Denne effekten varer i ca. 3-5 måneder. Områder som behandles med Botox er hyppigst ”sinnarynken”, rynker i pannen samt rundt øyene og ”sure” munnviker. Botox er et veldokumentert legemiddel som har vært i bruk i mange år. Jeg behandler mange som ønsker en utsettelse av aldringsprosessen, men ikke omfattende kosmetisk behandling, med en kombinasjon av skin booster og Botox – og dette anser jeg som den mest etterspurte behandlingen.

Når aldringsprosessen er mer fremskreden er det flere som ønsker fillerbehandling. Alle fillere består av hyaluronsyre som er en naturlig substans som finnes i kroppen og som har som oppgave å tilføre huden fuktighet og volum. Naturlig hyaluronsyre brytes ned og erstattes kontinuerlig, men etter hvert som man blir eldre avtar denne erstatningsmekanismen. Med fillere kan man utføre alt fra små korreksjoner av søkk og ujevnheter i huden til omfattende face-lift. De mest vanlige områdene man bruker fillere på er for å ”løfte opp” kinnben, kjeveben, tinninger, hake og lepper.

 

Medisinsk hudpleie har utviklet seg mye de siste 10 årene og bruken av medisinsk hudpleie er blitt svært vanlig hos voksne, nå etterhvert også hos menn.

Forandringen er klart relatert til produktutviklingen og innen Skin booster har vi fått produkter som forbedrer hudkvaliteten betydelig. Når det gjelder fillere er både metodene for å sette disse vesentlig forbedret, og det finnes meget bra fillere fra flere produsenter som gir behandler mulighet for å modulere og jobbe på en helt annen måte. Jeg er svært glad for produktutviklingen, men disse produktene medfører også at behandler må være mye mer kyndig fordi man nå kan utføre soft face-lift med fillere. Jeg er bekymret fordi jeg har sett en del alvorlige bivirkninger utført av personer med for lite kunnskap.

 

I starten fantes det kun fillere fra Restylane, men etter hvert kom flere til og i dag har vi gode fillere fra mange ulike produsenter. Forskjellen på produktene er konsentrasjonen av hyaluronsyre og de kjemiske bindingene.  Jeg ønsker ikke å knytte meg opp til bare én produsent og derfor bruker jeg produkter fra både Hyabell, Teosyal, Juvederm og Restylane. Produktvalget tar jeg sammen med kunden etter en nøye vurdering av kundens hudtype og alder – og det målet som ønskes oppnådd.

 

I dag utføres mange hud-  og krembehandlinger som lett kan kombineres med Skin booster for de kundene som bare ønsker å forbedre hudkvaliteten. For de som ønsker en mer estetisk behandling ligger forholdene perfekt til rette på Artesia, og jeg ser frem til at vi i fellesskap kan skreddersy behandlinger også med Botox og eller fillers til kundene”, avslutter dr Esholdt.

 

Hun er nå i gang på Artesia Grand og dette tilbudet vil etterhvert utvides til Artesia Majorstuen.  For avtale om konsultasjon book her eller ring 22 82 50 00