Vårflørt

Vi Nordboere elsker sommer og sol, men vi er ikke alltid så bevisst på at solen kan gjøre mer skade for huden vår, en at den er velgjørende for oss.

Endelig, etter en lang vinter kom våren i full gang, dagene blir lengre og solen skinner mer.

Visste du at rundt 90% av hudkrefttilfeller har sammenheng med UV-stråling, altså at huden har vært utsatt for soling eller solarium? Det samme gjelder hudaldring, den står også for 90% .

Disse tallene er meget høye og som hudterapeut så forteller det meg at det ikke er tvil om at det er viktig å bruke solfaktor!

Hvor høy solfaktor?

Solkremer har betegnelsen SPF på seg dette indikerer hvor mange ganger lengre du kan være i solen før du blir brent av UVA strålene. Faktor (Spf )15 gir faktisk 93 prosent beskyttelse, faktor 30 blokkerer 97 prosent mens faktor 50 gir 98 prosent. Det er også viktig å vite at ingen faktor vi har i dag gir en 100% beskyttelse, selv ikke de som har «Sunblock» som betegnelse.

Mengde og gjentagelse

Både det å bruke solfaktor, og ikke minst at det må påføres flere gang i løpet av dagen, det er her de fleste glemmer seg å blir solbrent. Er du i solen mange timer i strekk så anbefaler vi å påføre solfaktoren din ca hver halvannen til hver annen time, alt etter din hudtype og din erfaring fra tidligere. Bruk alltid et raust lag, for skal du oppnå den solfaktoren som faktisk står på pakningen må du bruke mer enn du først tenkte.

Solfaktoren er det du skal «sløse» med av produkter. Ca seks teskjeer dekker et voksent menneske

Antioksidanter

Et annet viktig element som vil bidra til å beskytte huden din, er bruk av antioksidanter i dine hudpleie produkter. Antioksidanter nøytraliserer de frie radikalene og kan reparer skader de forårsaker.

Antioksidanter finnes gjerne i serum, for høyest effekt. Det er også kommet produkter hvor det er i bruk i selve solproduktet, for best mulig beskyttelse for huden.

I Artesia har vi derfor valgt Elixir og SkinCeuticals som våre hudpleieserier, med meget god kvalitet og som gir fantastiske resultater.

Relaterte innlegg

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyheter, tips og tilbud.

Takk! Du abonnerer nå på vårt nyhetsbev.
Oops, noe gikk galt! Vennligst prøv igjen
Grand hotel
Karl Johans gate 31
0159 Oslo
Vis i Google Maps+47 22 82 50 00grand@artesia.no
Sosialt
Copyright © 2016 – 2019 Artesia.no