Styrketrening har ingen aldersgrense

Artesia støtter Helsedirektoratets nye initiativ.

Helsedirektoratet har initiert en kampanje i uke 43, Styrkeuka 2020. Styrkeuka 2020 er en bred dugnad for å få oppmerksomhet om betydningen av styrketrening – og inspirere til enkel regelmessig trening. Målet med kampanjen er å øke kunnskapen om styrketrening og inspirere den voksne og eldre befolkningen til å gjennomføre enkel styrketrening to ganger i uken – for å øke hverdagsstyrken.

Som en tilbyder av treningstjenester, ønsker Artesia og støtte opp arbeidet til Helsedirektoratet ved å sette søkelyset på helsefremmende styrketrening.

Ofte er første møte med styrketrening et resultat av et ønske om en atletisk kropp. Jo eldre en blir, blir det estetiske gjerne mindre viktig og det legges mer vekt på de generelle helsefordelene ved treningen. Med økt alder, vil de fleste oppleve plager eller mindre traumer som gir et økt behov for styrketrening. Med et godt grunnlag opparbeidet gjennom jevnlig styrketrening, vil en være bedre rustet til å håndtere plager.

Hverdagsstyrke gir økte helsegevinster, uavhengig av alder. Vi ønsker derfor å dele noen av de fantastiske helsefordelene som oppnås ved enkel regelmessig styrketrening. Særlig tre viktige elementer i kroppen blir positivt påvirket av styrketrening:

Skjelettet – reisverket vårt

I ung alder vil naturlig slitasje i benvevet repareres og gjenoppbygges naturlig i kroppen vår. Når vi blir eldre, skjer denne gjenoppbyggingen mye tregere og fører til lavere bentetthet og mer skjør benstruktur. Benvekst stimuleres ved økt vektmotstand. Ved tyngre styrketrening, øker bentettheten og risikoen for benskjørhet reduseres.

Immunforsvaret – beskyttelsen vår

Et annet viktig system i kroppen er immunforsvaret vårt. Regelmessig styrketrening med tilstrekkelig restitusjon kan gi en økning i antall hvite blodceller, samt økt sirkulasjon av disse. Det er de hvite blodcellene som kjemper mot infeksjoner i kroppen.

Musklene – motoren vår

Når en blir eldre og mister muskelmasse har en spesielt stor nytte av styrketrening. Opprettholder en muskelstyrke gjennom styrketrening, møter en alderdom med økt balanse, raskere ganghastighet, større evne i funksjon i daglige gjøremål og dermed høyere livskvalitet.

Dette er kun tre positive effekter av styrketrening – det finnes mange flere.  Det er aldri for sent å begynne med styrketrening, og det behøver overhodet ikke være komplisert. Sett deg mål, finn løsninger som passer deg, og prioriter egen helse. Gjør plass til regelmessig styrketrening i hverdagen og bestem deg for at "dette får jeg til!" Nå vet du hvorfor du bør prioritere styrketrening. Se tips til hvordan du kan gjøre dette på vår Instagram-profil artesia_trening i hele neste uke, og ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp til å komme i gang!

Mvh.

Charlotte Svaheim, avd.leder fysioterapi og trening

Relaterte innlegg

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyheter, tips og tilbud.

Takk! Du abonnerer nå på vårt nyhetsbev.
Oops, noe gikk galt! Vennligst prøv igjen
Grand hotel
Karl Johans gate 31
0159 Oslo
Vis i Google Maps+47 22 82 50 00grand@artesia.no
Sosialt
Org. nr. 880407112
Copyright © 2016 – 2019 Artesia.no