En annerledes hverdag

Hvordan opprettholde gode vaner i en utfordrende tid?

Torsdag 12. mars besluttet myndighetene at alle treningssentre og spa skal holdes midlertidig stengt t.o.m. torsdag 26. mars for å forhindre eventuell smitte i forbindelse med spredningen av koronaviruset. Koronaviruset har ført med seg en ny og annerledes hverdag for oss alle. I denne tiden er det viktig å ta godt vare på hverandre gjennom å nettopp holde avstand til hverandre. Faren for smitte har ført til at vi for en periode ikke får tilgang til tjenester vi ellers benytter oss av jevnlig.

Hvordan kan vi opprettholde våre gode vaner, og fortsatt gi kroppen vår det den behøver? Vår generelle anbefaling er å beholde gode rutiner så langt det lar seg gjøre, samt å være kreativ der en må.

Dersom en for eksempel har faste tidspunkter for trening, kan det være hensiktsmessig å beholde disse, men å tilpasse innholdet i økten til det en har tilgjengelig rundt seg. Husk at begrensede muligheter også kan gi nye og spennende treningsøkter med kreative løsninger. Bruk for eksempel egen kroppsvekt, møbler, trapper, ullsokker, strikker og matter til å utføre noen øvelser du vanligvis ikke pleier å gjøre. Hvorfor ikke utfordre deg selv med noen gode og hårete hjemmetreningsmål!? Snik gjerne inn litt aktivitet når du kan. Ta for eksempel trappene når du skal ut med søppel, handle varer på butikken eller hente posten. Naturen er vårt største "treningssenter" og kan også benyttes, men husk og hold god avstand til hverandre.

Går en til hudpleier jevnlig, er det flere ting en kan gjøre selv for å opprettholde en fin hud. Faste rutiner for rens og eksfoliering samt tilføring av fukt både morgen og kveld gir et godt grunnlag for å ta vare på huden i denne perioden. Visste du at du enkelt kan lage din egen fuktighetsgivende ansiktsmaske ved å blande avokado, honning og naturell yoghurt? Verdt å prøve! For at kroppen ikke skal få tørr og gusten hud, er det viktig å gi kroppen en skrubb og smøre inn med en god og beroligende fuktighetskrem i etterkant. Glem heller ikke pleie av hender og føtter. Med hyppig håndvask kommer også tørre hender. Tilfør fukt gjennom en fetere håndkrem, og gi gjerne neglene en ny og sprek farge som lyser opp tilværelsen.

Ved å holde fast ved daglige rutiner, også i denne perioden, kan både fysisk form og pleie opprettholdes til vi møtes igjen.

Lykke til med hverdagsrutinene - vi håper på å se deg snart!  

Team Artesia

Relaterte innlegg

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyheter, tips og tilbud.

Takk! Du abonnerer nå på vårt nyhetsbev.
Oops, noe gikk galt! Vennligst prøv igjen
Grand hotel
Karl Johans gate 31
0159 Oslo
Vis i Google Maps+47 22 82 50 00grand@artesia.no
Sosialt
Org. nr. 880407112
Copyright © 2016 – 2019 Artesia.no