Stressende hverdag?

I dag er det en økende interesse rundt yoga. Yoga er for alle, uansett alder og utgangspunkt. Treningsformen kan ha ulik effekt for den enkelte, men alle kan ha utbytte av treningen, selv om man praktiserer yoga kun én gang i uken. Du får trent både hodet og kroppen på én gang, og flere opplever å få en bedre balanse i hverdagen etter å ha begynt med yoga.

Yogaens mange fordeler

I tillegg til å gi en viktig pause i hverdagen, kan yoga:

 • Styrke muskler, ledd og skjelett
 • Benyttes mot smerter i kroppen
 • Øke bevegeligheten (du behøver ikke ha god bevegelighet i utgangspunktet)
 • Gi økt fokus, bedret hukommelse og konsentrasjon
 • Redusere stress
 • Senke blodtrykket
 • Gi ny energi
 • Forbedre pusteteknikk
 • Bedre nattesøvnen
 • Benyttes for å oppnå bedre kontakt med deg selv
 • Gi god balanse i hverdagen og i kroppen
 • Gi økt velvære

Yogainstruktør Mina Kristensen

Vår yogainstruktør Mina Kristensen har drevet med yoga i over 20 år, og begynte å undervise hos Artesia Majorstuen i Oslo i 2016.

Mina begynte opprinnelig med yoga som følge av en skade, og for å stresse ned og koble av fra finansstudier og jobb i London. Forventningene til yoga som treningsform var i utgangspunktet lave, og overraskelsen ble stor da den første økten skulle vise seg å bli en av de tøffeste øktene på lenge. Hun begynte å gå fast på yoga, og kroppen føltes etter hvert langt bedre, og timene ga en god følelse og ny energi i etterkant.

Dette førte til at Mina selv tok en yoga-utdanning på 200 timer i London, før hun tilbrakte en måned i India hvor hun tok ytterligere 300 timer. Siden har hun holdt over 3000 undervisningstimer!

Yoga hos Artesia i Oslo

Som Artesia-medlem kan du delta på daglige yogatimer med Mina i vårt studio på Majorstuen. Timene holdes for både nybegynnere og viderekommende, til ulike tidspunkter på dagen, og i små grupper der alle blir sett. Det er også mulig å booke privattimer hos Mina, enten enkeltvis eller via klippekort.

Minas timer går under kategorien «dynamisk» yoga. Hun er grundig i oppbygningen av timene, gir god veiledning underveis, og er opptatt av å ha en jevn flyt. I tillegg til å tilrettelegge for deltakernes nivå, benyttes modifikasjoner og forenklinger i alle øvelser slik at timene passer for alle, uansett om man har erfaring med yoga eller ikke. Hver økt avsluttes med 5 minutters avspenning slik at man forlater timen avbalansert og med en godfølelse – både i hodet og kroppen.

Tar du vare på egen helse?

Mange av oss er flinke til å balansere flerfoldige oppgaver i hverdagen, og planlegger nøye for å rekke alle dagens gjøremål. Men hvilke avtaler opprettes for egen helse og velvære, og hvordan prioriteres disse?

Er målet å oppnå en god balanse i hverdagen, kan det være hensiktsmessig å se på hvilke konkrete tiltak du gjør for å oppnå ro og håndtere stress. For å kunne oppnå en fysisk og mental balanse, må egen helse prioriteres. Dette krever tid, trening og tilstedeværelse.

Det er ingen tvil om at yoga har mange helsefordeler som kan gi en ro og balanse i hverdagen. Kanskje ukentlig yoga med Mina kan være noe for deg også?

Ta kontakt med oss på 22 82 50 00 (1) for å høre mer om vårt yogatilbud!