På tide med en massasje?

Jevnlig massasje kan gi en rekke helsefordeler for både kropp og psyke. 

Massasje hjelper mot smerter og plager i korsryggen

Hele 70-85% av befolkningen vil på et eller annet tidspunkt oppleve uspesifikke smerter i korsryggen. Studier har vist at massasje er en svært effektiv behandlingsform mot slike smerter – og at massasje i kombinasjon med trening vil gi aller best resultat. 

Massasje fremskynder restitusjonen 

Massasje er den mest effektive restitusjonsteknikken for å redusere muskelømhet, betennelse og restitusjonstid etter trening. 

Massasje styrker immunforsvaret

Det er bevist at massasje øker andelen hvite blodceller, som er viktige bestanddeler i immunforsvaret vårt, allerede etter én behandling. Det er også sannsynlig at effekten vil forsterkes ved gjentatte behandlinger. 

Massasje øker blod- og lymfesirkulasjonen

Massasje kan hjelpe til med å bryte ned avfallsstoffer og redusere spenninger i kroppen. Avfallsstoffene sendes gjennom nyrene og leveren hvor de filtreres og skilles ut av kroppen. Spenninger skyldes gjerne anspent bindevev. 

Massasje hjelper mot stress

Massasje hjelper mot stress siden behandlingsformen påvirker vagusnerven som reduserer såkalt sympatisk aktivitet (tilstand når kroppen din er klar for handling: pulsen øker, svette og adrenalin produseres og fordøyelsessystemet bremses midlertidig) og øker parasympatisk aktivitet (hviletilstand: pulsen senkes, kroppen slapper av og produserer mindre stresshormoner og fordøyelsen fortsetter). 

Massasje kan hjelpe mot angst og depresjon

Studier viser at massasje kan redusere angst og depresjon like mye som psykoterapi. Effekten kan komme allerede etter én enkelt massasje. Massasje bidrar også til å senke blodtrykket og hjertefrekvensen. 

Massasje kan gi bedre søvn og mindre smerter

Ved søvnmangel eller dårlig søvn kan du bli mer følsom for smerte. Massasje kan hjelpe personer med søvnproblemer med å sove bedre, noe som indirekte fører til reduksjon av smerte. 

Massasje kan gi økt fysisk og psykisk velvære

Massasje kan føre til økte nivåer av serotonin og frigjøring av endorfiner i kroppen, noe som kan påvirke velvære betydelig. Serotonin er knyttet til lykke, og endorfiner er kroppens naturlige smertestillende midler.

→  Book din neste massasje nå

Kilder: [1] [2] [3] [4]