Arrow up
Hudpleie i sommer

Hudpleie i sommer

Sommeren er en tid for restitusjon og hvile. Det er en fin tid for å ta litt ekstra vare på oss selv.

Nyt sommeren med god samvittighet

I løpet av sommeren blir det gjerne flere sene kvelder i hyggelig lag. Dette kan blant annet innebære et høyere inntak av mindre sunn mat, alkohol og sukker – som igjen kan føre til mindre søvn og at vi slipper litt opp på de gode hudpleierutinene våre. Huden er vårt største organ og fortjener god pleie året rundt. For å vedlikeholde de gode egenskapene til huden i sommer, har vår hudterapeut Malin noen gode råd:

  • Fyll opp grilltallerkenen med friske og fargerike grønnsaker, og tilsett vannmelon, jordbær eller blåbær i desserten. De er fylt med masse antioksidanter som gir huden en indre beskyttelse og en ytre glød.
  • Husk å drikke nok vann gjennom hele dagen og kvelden. Serveres det vin til maten, er det en fin huskeregel at annethvert glass bør være fylt med vann.
  • Ta alltid vekk sminken før du legger deg. Uten en god rens, vil bakterier og annen «smuss» bli liggende på huden og tette igjen porer som igjen kan gi deg uren hud.
  • Søvn er veldig viktig for huden. Det er optimalt med 7-8 timer søvn for at huden skal få tid til å reparere seg i løpet av natten.

Bruk solfaktor – også i Norge

Flere forbinder solbeskyttelse med lengre perioder med aktiv soling – forbeholdt utlandet. Til tross for korte somre, øker tilfellene av hudkreft i Norge. For å kunne beholde hudens vitalitet, er det viktig å ta godt vare på huden med høy solfaktor – uavhengig av hvor du befinner deg. Å investere i en god solkrem er faktisk det viktigste du kan gjøre for huden din! Det er den beste kuren for å forebygge rynker, pigmenteringer og hudkreft.

Velg en god solkrem som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Bruk også gjerne et C-vitamin-serum under solkremen for ekstra beskyttelse. Du vil fortsatt oppnå en fin brunfarge, men du vil unngå skader som oppstår ved soling.

Hos Artesia, anbefaler vi bruk av solkrem året rundt. Det beskytter oss også mot lys fra skjermer, sterke lys i butikker, varme fra ovner og andre miljøforurensninger. Vi har produkter fra SkinCeuticals og Ekseption – som er utviklet av erfarne hudleger og biokjemikere som har forsket i lang tid for å kunne fremstille solkremer som gir god beskyttelse samtidig som huden repareres og tilføres fukt.

Få råd fra din hudpleier

Legg en plan for pleie av huden i sommer sammen med din hudpleier. Kanskje er det aktuelt å ta en pause fra aktive behandlinger som microneedling og behandlinger som inneholder syrer til fordel for produkter som gir fukt og som inneholder vitaminer og enzymer som beskytter og styrker hudbarrieren. Det er ingenting som tilsier at aktive behandlinger ikke bør utføres på sommeren, men det er viktig at du da er ekstra forsiktig i solen og at du er flink til å bruke solfaktor.

Uansett ønske, hjelper vi deg gjerne med rådgivning og til å finne den ultimate beskyttelsen til din hud i sommeren gratis hudanalyse, book en ansiktsbehandling eller kom innom oss på Majorstuen eller Grand Hotel.

Ha en fin sommer – og husk å ta godt vare på huden din!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og andre data til å analysere og forbedre våre tjenester og brukeropplevelsen for deg. Les mer og velg informasjonskapsler